Opleidingen

Opleidingen

Duiken is niet moeilijk, maar om veilig te kunnen duiken zijn er een paar dingen die je moet weten en oefenen. De Nekton cursussen leiden je op verantwoorde en veilige wijze op tot een volleerd sportduiker.

De duikcursussen bestaan uit een theoretische en een praktische gedeelte. Bij de theoretische modulen moet je denken aan zaken als duiktechniek, materialenkennis en eerste hulp. De praktijkmodulen worden geoefend in het zwembad en het buitenwater. Het behaalde NOB- duikbrevet is meteen een CMAS- brevet, dus wereldwijd erkent!

Binnen Nekton kunnen de opleidingen 1 t/m 3*duiker gevolgd worden:

1* -duiker ( Open Water Diver )

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater. De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater. Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

2* -duiker ( Advanced Open Water Diver )

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duik gerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden. Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

3* -duiker ( Divemaster )

De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden. Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding.

Na het volgen van deze opleidingen bestaat tevens de mogelijkheid om door te gaan als 1* en 2* duikinstructeur.

OWV Nekton

info [a] owvnekton.nl
Tel. 0226-353874
Mob. 06-12302545